Известие

Collapse
No announcement yet.

скърцане на предницата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мда и аз сменях тампони на горен носач 4х16лв и 100лв смяна.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Скърцането по принцип може да е от всеки един тампон по предницата но най вече и най много от горните носачи, за стабилизиращата щанга НЕ вземай Бърт не можаха да изкарат и 5к км а за тампоните на горните носачите след смяна скърцането спира за 6 м после наново здрави са не тропат но когато е студено скърцат а пръскалата са временно решение трябва дасе пръскат редовно че да не скърцат. Май ще е най добре да се смяният целите носачи с нещо качествено или да се минава на полиуретанови тампони но не знам дали се намират такива за носачите.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от krasy k
        Честно да си кажа видях че не е толкова лесна смяната на тампоните на горните носачи. А защо да ги сменя ако само скърцат без да са разбити? Аз заради скърцане И ТРОПАНЕ два месеца обикалях по сервизи и майстори и полудях. Хайде да спестим подобни мъки на колегата като споделим личния си опит. ЧЕСТИТА 2008г.!
        Сменят се за 30 минути на колело - това ако е трудна смяна - здраве му кажи.
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Нека и аз да кажа нещо, макар че е говорено и предъвквано 1000 пъти.
          Всеобщо мнение е че предното окачване на 156 е малко ,,лигаво" демек проблемно. От личен опит знам че читави горни носачи, ВЕМА например издържат около 25000 -30000 км зависи от карането. Такива на БЪРТ не знам колко държат защото на 2000 км вече имах луфт и го смених. Тампони за горни носачи никой не препоръчва да се сменят, е стига да не са Power Flex.
          Долните носачи също здраво се разкърцват . Аз като сменях се оказа че в момента нямат в наличност ляв и смених само тампони, сложих пак ВЕМА. Добре е ако ще се сменят само тампони да дадете да ви рециклират шарнира. Иначе на пазара има Фиорела 15000 км нямам проблеми с десния но ше видим.(Тук Tinoto може да каже нощо по въпроса)
          Решението е следното - купувате си комплект тампони Power Flex и забравяте за мъките. Лошото е че цената е около 1000 за целият автомобил, предница и задница. Аз започвам постепенна смяна която не е толква ,,изтърсваща" До колкото си спомням коплект тампони за горни носачи е 170 - 180 лв за 4бр. Това е малко над цената за комплект носачи но си заслужава. С търсачката има доста неща за намиране по въпроса.

ПП За стабилизиращата щанга има едни полиуретанови тампони Супер Про които излязоха доста читави.
          '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
          Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
          Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

естно да си кажа видях че не е толкова лесна смяната на тампоните на горните носачи. А защо да ги сменя ако само скърцат без да са разбити? Аз заради скърцане И ТРОПАНЕ два месеца обикалях по сервизи и майстори и полудях. Хайде да спестим подобни мъки на колегата като споделим личния си опит. ЧЕСТИТА 2008г.!

Сменят се за 30 минути на колело - това ако е трудна смяна - здраве му кажи.

Добре,но обясни техниката ,че това което наблюдавах ме съсипа - 4часа !!!!!!!!
            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Working...
            X